Hoppa till sidans innehåll | Hoppa till sidans huvudnavigering


Nationell idrottsutbildning - NIU

Falu stad fick 2011 klartecken från Skolverket och Svenska innebandyförbundet att få starta en nationell idrottsutbildning inom innebandy. Detta är ett kvitto på att vi har en bra verksamhet hos oss och vi är mycket stolta över vårt NIU.

Varför välja vår idrottsutbildning?


På vår nationella idrottsutbildning inom innebandy får du möjlighet att utveckla dig både praktiskt och teoretiskt men också socialt och mänskligt. Du får träna på skoltid samtidigt som du kombinerar din satsning inom innebandyn med någon av alla de utbildningar som Falu Gymnasium erbjuder.
Här finns ett otroligt brett utbud av utbildningar som ytterst få gymnasier i Sverige kan mäta sig med, klicka på länken nedan så ser du vilka utbildningar du kan kombinera NIU med.
Läs mer

Idrotten fostrar och du måste ta ansvar för ditt liv och framför allt över din tid.
Ungdomar som går ett idrottsgymnasium lär sig att planera och strukturera upp sin tid för att få de bästa förutsättningarna för att lyckas i livet. Klarar du att sköta dina studier och samtidigt satsa på din idrott har du en rad egenskaper som är attraktiva på arbetsmarknaden.
Du lär dig att fungera i grupp, ta hänsyn, lyssna och ha förståelse för andra människors behov. Du utvecklar även dina ledaregenskaper och blir helt enkelt en bättre medmänniska och lagkamrat.

Falun - en stad med idrottsprofil


Falun är en idrottsstad med otroliga möjligheter att utvecklas inom sin idrott. Lugnetområdet i sig är unikt i Sverige med sex fullstora innebandyplaner under samma tak, ett väl utbyggt gym, simhall, friidrottshall, ishockeyhall, bandybana, tennishall....listan kan göras lång. Falu Kuriren Arena som är elitklubben IBF Faluns hemmaplan och NIU:s träningsarena är en idrottshall enbart byggd för innebandy. Där finns två träningsplaner som under elitmatcherna byggs om till en matcharena. Vid sidan om detta finns Lugnets friluftsområde, gymnasium och högskola med idrottsinriktning, forsknings- och testcenter, hotell och camping och flera privata aktörer inom evenemang och äventyr.
Läs mer om Lugnetområdet

Ge din talang en chans på NIU


Tanken med NIU i Falun är att du under gymnasietiden ska kunna kombinera en satsning mot elit inom innebandyn samtidigt som du studerar och skaffar dig en bra grund att stå på inför yrkeslivet och fortsatta studier på högskolan. Alltså en mycket bra kombination av elitsatsning och studier. Forskning visar att för att du ska kunna bli riktigt duktig inom vilket område som helst, idrott eller musik, måste du investera ca 10000 träningstimmar i din kropp. Först då du givit dig själv denna dos träning kan du egentligen säga att så här duktig kunde jag bli med de förutsättningar jag har. Att gå ett NIU möjliggör för dig att lättare öka din träningsdos och ge dig chansen att bli det bästa du kan bli.

Vad ingår i din idrottsutbildning?


NIU innehåller 500 gymnasiepoäng uppdelat på fem olika kurser som heter Idrottsspecialisering 1,2 och 3 och Träningslära 1 och 2. Utav dessa läser du 200p på ditt individuella val och resterande 300 poäng får du som utökad kurs vilket innebär att du som NIU-elev läser 300 poäng mer än en vanlig gymnasieelev. Om du klickar på länken här bredvid som heter NIU - innehåll i stort så kan du läsa en sammanfattning av vad en NIU-elev får i sin utbildning. Om du vill fördjupa dig mer i kurserna kan du klicka dig in på respektive kurs och där har du skolverkets föreskrifter om kursens centrala innehåll samt betygskriterier.

Välkommen till oss i Falun


Vi tycker att det är fantastiskt att det finns en utbildning som denna! Du är alltid välkommen att kontakta oss på mail eller telefon om du har några frågor och du får gärna komma och besöka oss en dag om du vill få en bättre inblick i vår verksamhet inför din ansökan till oss.

Hoppas vi ses! / Camilla Granelid och Jacob Lundmark instruktörer på NIU FalunPlanering Idrottsspecialisering 1,2&3

Kalender som visar träningarnas innehåll. Klicka på rutan "program" uppe till höger för bättre översikt i kalendern!
Läs mer

Ansökan till NIU start 2015

Din ansökan ansvarar Svenska innebandyförbundet för
Sök NIU i Falun

Följ oss på facebook

Här kan du kolla vad som händer och gilla oss så klart!
Läs mer

NIU-eleverna äter på Lugnet för att fylla på förråden och komma väl förberedda till träning och tävling!

 

Här kan du kommentera sidan till den som är sidansvarig. Det du skickar kommer inte att publiceras.

En kopia skickas automatiskt till din epost.


 
© Falu kommun 791 83 FALUN | Tel 023-830 00 | E-post info@falun.se | Webb www.falun.se | Orgnr: 212000-2221

Validera denna sida CSS Validera denna sida HTML 4.01!